mrstoivola Taistelussa tasapäistämistä vastaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 48 min 27 s sitten

Jokerit mätti maaleja Riian Dinamon häkkiin – seuraavaksi Tallinnaan

22.10.2018 23:14

Jokerit jatkoi vahvaa alkukauttaan voittamalla maanantaina Helsingissä Riian Dinamon peräti 7-3. Toisella erätauolla Jokerit oli johtanut 3-2, mutta meni päätöserässä menojaan.

– Tiesimme, että Dinamo on hyvä joukkue ja heillä on vaarallinen ykkösketju. Me ei oltu parhaimmillaan. Sählättiin maaleja ja ne täytyy saada karsittua jatkossa pois. 3–2-johtomaali oli tärkeä toisessa erässä. Kolmas erä oli meiltä loistava ja se riitti tänään, peräti neljä maalia syöttänyt Jokerien kokenut puolustaja Sami Lepistö kommentoi seuransa tiedotteessa.

Kimi Räikkönen näpäytti voitollaan epäilijöitä – flashback Mika Häkkisestä

22.10.2018 20:06

Kimi Räikkönen on tullut tutuksi yllättävistä käänteistään. Sellaiseksi voidaan lukea myös Texasin Austinin kisan voitto. Räikkönen ei todellakaan lähtenyt kisaviikonloppuun suurimpana suosikkina.

Räikkönen ei voittanut kisaa suinkaan tuurilla. Kokemus puhui puolestaan hänen tehtyään lauantaina oikean rengasvalinnan kisaa varten. Muut kärkikuljettajat eivät uskaltaneet startata pehmeämmillä rengasseoksilla.

Kolmanneksi jäänyt MM-sarjan kärkimies Lewis Hamilton ylisti Kimin suoritusta. Hamiltonin mukaan kisa todellakin ratkesi pitkälti rengasvalintaan.

Suomen Yrittäjät: Lakkohärdellissä unohtui Suomen iso kuva – ”Yleissitovuus on pakko uudistaa”

22.10.2018 19:21

Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula ihmettelee Uuden Suomen haastattelussa sitä, että niin sanotusta irtisanomislaista nousseessa riidassa etsitään nyt työllistämistoimia, joilla korvataan työllistämistoimea. Makkula nostaa esiin ison kuvan ja muistuttaa, että Suomi tarvitsisi suuriakin muutoksia työmarkkinoilla.

SAK:n Eloranta: ”On mietitty, onko ulospääsyä – ei meillä ole mitään valmista vaihtaria”

22.10.2018 19:13

Työmarkkinakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kommentoi Uuden Suomen haastattelussa tämänpäiväisiä tietoja, joiden mukaan työmarkkinaosapuolet ovat keskustelleet vaihtoehdosta työtaisteluita aiheuttaneelle lakihankkeelle henkilöperusteisten irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä.

Kaupalta uusi ihmetys EU-direktiivistä: Hinnat nousevat, ”markkinavoimaa vyörytetään suuryrityksille”

22.10.2018 17:43

Kaupan liitto jatkaa ihmettelyään EU:n kauppatapadirektiivistä. EU:ssa tekeillä oleva direktiiviehdotus tähtää kaupan epäreilujen kauppatapojen kitkemiseen maataloustuottajien neuvotteluaseman vahvistamiseen elintarvikeketjussa.

Kaupan liiton ja Kuluttajaliiton mukaan EU-parlamentin maatalousvaliokunta on ehdottanut, että että direktiiviä sovellettaisiin myös sellaisiin hankintoihin, joissa molemmat osapuolet ovat suuryrityksiä.

Ensin lakko, nyt tulee työsaarto – triplaisku samoihin yrityksiin

22.10.2018 17:18

Ammattiliitto Pro ilmoittaa aloittavansa työsaarron ict-alalla. Työsaarto on tukilakon kaltainen työtaistelutoimi. Pro kohdistaa työsaarron samoihin yrityksiin, joissa ovat tällä viikolla voimassa Pron aiemmin ilmoittamat työtaistelutoimet.

”Ict-alan saarto ja matkustuskielto koskevat noin 10 000 asiantuntijaa ja esimiestä ajalla 25.10 – 28.10.”, Pro tiedottaa.

Juha Sipilän lupaus taas tapetille – PAM: ”Vakuutti, ettei lisäleikkauksia tulisi”

22.10.2018 16:14

Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoo tapaavansa pääministeri Juha Sipilän (kesk) huomenna Kesärannassa.

Tapaamisen myötä nousee jälleen esille vuonna 2016 tehty kilpailukykysopimus ja ay-johtajien näkemys siitä, että Sipilä ei ole pitänyt tuolloin tekemäänsä lupausta.

”PAM sitoutui kilpailukykysopimukseen vuonna 2016, koska pääministeri Sipilä lupasi vetää tuolloin esillä olevat pakkolait pois ja vakuutti samalla, ettei lisäleikkauksia muun muassa työttömyysturvaan tulisi ja, että jatkossa asiat valmisteltaisiin kolmikantaisesti”, PAM toteaa tiedotteessaan.

Roosa nauha -jupakka – SAK:n Eloranta: ”Jokainen voi arvioida, onko irtisanomiskynnys liian korkea”

22.10.2018 16:06

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta hämmästelee Twitterissä, onko Suomessa liian korkea irtisanomiskynnys, kun työntekijä irtisanottiin pitämänsä Roosa nauha -symbolin vuoksi. Iltalehden mukaan Ilmailualan unioniin kuuluvat turvatarkastajat järjestivät maanantaina ulosmarssin irtisanotun tueksi.

Vartijat lopettavat työt 3 päiväksi – Väkivallan uhka voi kasvaa, hissipäivystykset vaarassa

22.10.2018 14:41

Keskiviikkona alkava vartiointialan lakko voi näkyä monella tavalla kansalaisten arjessa, sanoo Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkinayksikön asiantuntija Simopekka Koivu Uuden Suomen haastattelussa.

Koko vartiointiala on mukana lakossa. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina. Lakko kestää kolme päivää.

Lehdet: Sipilälle tulossa tarjous – Irtisanomislaille sittenkin vaihtoehto?

22.10.2018 13:36

Työmarkkinajärjestöt ovat hioneet omaa ratkaisumallia niin kutsutun irtisanomislain vaihtoehdoksi ja työmarkkinatilanteen rauhoittamiseksi. Hallituksen valmistelema laki irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä on käynnistänyt poliittisten työtaistelujen aallon.

Kolmen päivän lakko alkaa 24.10.2018 – koskee 8500 työntekijää vartiointialalla

22.10.2018 13:13

Vartiointialan kolmen päivän lakko toteutuu, Palvelualojen ammattiliitto PAM tiedottaa. Lakko alkaa 24.10.2018 heti vuorokauden vaihduttua. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina, PAM kertoo.

Lakon ulkopuolelle rajataan hätätyöt sekä tehtävät, joissa lakko vaarantaisi yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa.

”Jos viljelijä saa 5% ja kauppa 42%, menee ehkä vähän väärin” – Suomalaismepit vastaavat kaupan ällistykseen EU-direktiivistä

22.10.2018 12:53

Suomalaiset mepit Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja Nils Torvalds (r) kertovat kannattavansa EU:ssa kaavailtavaa kauppatapadirektiiviä. Direktiivin tavoitteena on vahvistaa maataloustuottajien neuvotteluasemaa elintarvikeketjussa.

”Meidän lähtökohta on ollut se, että jos katsotaan, kuka saa minkäkin osuuden maataloustuotteista, niin se ei mene ehkä ihan sillä tavalla kuin olisi oikeudenmukaista mennä”, Torvalds sanoo.

Jäätteenmäki sättii etenkin osuuskauppoja nykytilanteessa, jossa tuottajat ovat europarlamentaarikkojen mukaan jääneet selvästi alakynteen ostajiin nähden.

”Markkinahäirikkö Onnibus ostettiin hiljaiseksi” – KL: Korkea virkamies avautuu Suomen outoudesta, kartelleista

22.10.2018 12:21

”Mikä on se taloudellisen petoksen muoto, josta tekijä ei Suomessa joudu oikeuteen? Kartelli.”

Näin kysyy ja vastaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson Kauppalehden kolumnissaan. Hän ihmettelee, miten kevyillä sakoilla Suomessa selviää kartellituomiosta.

Tehy vastaa Sipilälle HS:ssa: Kädenojennus kelpaa – mutta Suomen Yrittäjien malli ei

22.10.2018 11:51

Paikallisen sopimisen ulottaminen myös järjestäytymättömien yritysten kenttään voi olla avain irtisanomiskiistan ratkaisuun. Asiaan liittyy kuitenkin yksi suuri mutta, johon hanke kaatui myös edellisellä kerralla.

Kansanedustaja hämmästyi Alko-uutista – ”Mitä? Luulin että suomalaisia yritetään estää juomasta enemmän”

22.10.2018 10:04

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok) kummastelee valtionyhtiö Alkon suunnitelmia laajentaa verkkokauppansa toimintaa. Erityisesti Jaskari nostaa Puheenvuoron blogissaan esiin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) roolin hankkeen taustalla.

Verkkokaupan mahdollinen laajennus liittyy kiistaan alkoholin etämyynnistä.

Riku Aalto Ylellä: ”Yrittäjien hyökkäys ay-liikettä vastaan vain voimistuu”

22.10.2018 08:19

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto katsoo, että Suomen Yrittäjät on omilla kannanotoillaan ja vastatoimillaan ilmoittautunut juuri sellaiseksi ”ulkoparlamentaariseksi voimaksi”, joiden valtaa Yrittäjät on ay-liikkeen tapauksessa kritisoinut.

Tällä viikolla lakkoilevaa Teollisuusliittoa johtava Aalto ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen kommentoivat tilannetta Yleisradion aamutelevisiossa maanantaina. Teollisuusliiton lakko alkaa torstaina, mutta toisen suurliiton JHL:n lakko alkoi jo maanantaina.

Viimeinkin! – Kimi Räikkönen juhlii F1-voittoa

21.10.2018 23:38

Kimi Räikkönen kurvaili voittoon sunnuntaina Texasin Austinissa ajetussa F1-osakilpailussa. Räikkönen nousi kärkeen heti startissa ja pystyi varikkokäyntien jälkeen nousemaan takaisin kärkeen pitäen ykköstilansa maaliin saakka.

Räikkösen edellisestä voitosta oli kulunut 2044 päivää. Hän oli edellisen kerran juhlinut voittoa Australian Melbournessa 2013, jolloin ajoi Lotuksella. Sen jälkeen hän ehti ajaa 113 kisaa ilman voittoa.

- V****, vihdoinkin, Kimi kommentoi voittoaan tuoreeltaan tiimiradiossa.

Li Andersson tylyttää: ”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin?”

21.10.2018 19:25

Kymmenet yrittäjät eri puolilla maata aikovat Iltalehden tietojen mukaan jakaa JHL:n lakon aikana ruokaa lakon piirissä oleviin kouluihin, päiväkoteihin sekä palvelutaloihin.

Donald Trumpin uusin liike jakaa tutkijat: ”Voi olla historiallinen askel”

21.10.2018 18:56

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aikomus vetää Yhdysvallat keskimatkan ydinohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta jakaa tutkijoiden mielipiteet. Osa pitää Yhdysvaltojen vetäytymistä oikeutettuna, osan mukaan kyseessä on vaarallinen liike.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi, ettei kahdenvälisten asevalvontaregiimien rapautuminen ole ”varsinaisesti hyvä asia”.

”Kun Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat jo nyt huonolla tolalla, kahdenvälisten asevalvontaregiimien rapautuminen ei varsinaisesti ole hyvä asia”, Pesu kommentoi Twitterissä.

Rovaniemellä juhlitaan futishopeaa

21.10.2018 18:18

Rovaniemen ylpeys RoPS on varmistanut jalkapallon Veikkausliigan hopeansa voitettuaan sunnuntaina Vaasassa VPS:n 2-1. Moraes ja Lassi Lappalainen viimeistelivät RoPSin maalit.

KuPS voitti Kuopiossa TPS:n 2-1 ja Honka Turussa Interin 2-0, mutta ovat RoPSista yhä neljä pistettä perässä. Kaudesta on pelaamatta enää yksi kierros, joten RoPSia ne eivät voi enää tavoittaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat